Myntbyrån

Allmänna villkor

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR PÅ MYNTBYRAN.SE

De allmänna försäljningsvillkoren för MYNTBYRÅN definierar MYNTBYRÅNS och kundens rättigheter och skyldigheter inom onlinehandel av de produkter som presenteras på hemsidan.

1 : SÄLJAREN MYNTBYRÅN

Säljaren är MYNTBYRÅN som är registrerad under BUREAU MONNAIE SAS, ett förenklat aktiebolag med adress 19/16 rue Henri Dunant i Lille, Frankrike, som är registrerat hos RCS i LILLE MÉTROPOLE under nummer 952 470 375.

MYNTBYRÅN erbjuder sina kunder försäljning genom dess hemsida myntbyran.se eller i deras produktkataloger

Ansvarig utgivaren för myntbyran.se är OVH France.

2 : GENERELLA BESTÄMMELSER

MYNTBYRÅN har rätten att uppdatera och modifiera sina allmänna villkor och försäljningsvillkor på myntbyran.se.

Om en uppdatering av de allmänna villkoren och försäljningsvillkoren skett, så är det versionen från beställningsdatumet som gäller.

MYNTBYRÅN behåller alla kopior av tidigare versioner av de allmänna villkoren och kan tillhandahålla dessa på kunders begäran genom att skicka ett e-postmeddelande till info@myntbyran.se.

De allmänna villkoren och försäljningsvillkoren för MYNTBYRÅN finns längst ned på varje sidan under rubriken ”Allmänna villkor”.

Innan bekräftelsen av en beställning genomförts i kundvagnen, så bekräftar kunden att de läst och förstått de allmänna villkoren och försäljningsvillkoren genom att kryssa i rutan bredvid texten; ” Genom att kryssa i denna ruta så bekräftar jag att jag har läst och accepterat de allmänna villkoren ”.

Endast personer som fyllt 18 år med en egen rättslig kapacitet och är bosatt inom den Europeiska unionen, (även Norge och Schweiz), har rätt att lägga en beställning hos MYNTBYRÅN.

3 : BESTÄLLNINGAR


Produkterna som erbjuds av MYNTBYRÅN säljs så länge erbjudandet är giltigt och så länge lagret räcker. Vissa av kampanjerbjudandena (2 € för 2 €) gäller endast en produkt per hushåll.

Efter att en beställning är bekräftad, så får kunden automatiskt ett e-postmeddelande innehållande ett kvitto.


Adressen som uppgavs under beställningsprocessen uppfattar vi som leveransadressen.

MYNTBYRÅN förbinder sig att respektera en redan lagd order, så länge lagrersaldot tillåter.

MYNTBYRÅN förbehåller sig rätten att vägra en beställning från en kund om en dispyt redan finns, om misstanke för bedrägeri finns och om kundens adress ej kan lokaliseras eller är ofullständig.

4 : LEVERANS

Fraktkostnaden inkluderar kostnaden för förberedelsen av beställningen, emballaget och för portot.

Varje indikation på leveranstid ges endast ut i informationssyfte och skall inte ge upphov till några övriga rättigheter eller överenskommelser.

Beställningar levereras endast inom den Europeiska unionen, med undantag för Norge och Schweiz, inom max 30 dagar så länge lagret räcker.

MYNTBYRÅN förbinder sig till att informera sin kund om det skulle finnas en ytterligare fördröjning och eventuellt erbjuda en återbetalning av hela beställningen, om denna inte skulle nå kunden efter 30 dagar.

När en beställning levererats till den adress som kunden uppger vid beställningstillfället och att försändelsen levererats mot eller utan underskrift, kvittens eller legitimation, anser MYNTBYRÅN att den leveransen är komplett och kunden kommer därefter inte att kunna göra en reklamation.

Kunden är skyldig att informera MYNTBYRÅN om eventuell adressändring och i avsaknad av denna anmälan, kommer leveranser till den adress som senast uppgetts till MYNTBYRÅN, anses vara en korrekt leveransadress.

Skulle paketet skadas under leveransen skall kunden informera MYNTBYRÅN inom 2 dagar efter mottagandet av beställningen och kunna tillhandahålla bilder på det skadade paket där etiketten är synlig, samt bilder på de skadade produkterna.

Om beställningen inte mottagits så kan kunden kontakta kundtjänsten hos MYNTBYRÅN för att hitta en lösning.

Från och med leveransdatumet överförs äganderätten av produkten till köparen, ett undantag gäller endast om delar av eller hela beloppet av beställningen inte har betalats, då har MYNTBYRÅN fortfarande äganderätten av produkterna.

5 : PRISSÄTTNING OCH BETALNINGSMETODER

Priserna på myntbyran.se anges i SEK som inkluderar moms för de produkter som kräver detta.

I kundvagnen innan en beställning genomförs så informeras kunden alltid om det tillkommer en leveranskostnad eller en kostnad för att packa och förbereda din beställning.

MYNTBYRÅN tar sig rätten till att ändra sina produktpriser för att följa med i eventuell prisutveckling på ädla metaller, offertpriser eller övriga ändringar.

MYNTBYRÅN erbjuder ett brett utbud av samlarmynt som inhandlats med lagliga medel, men även enstaka samlarmynt eller medaljer som ej är inköpta med ett registrerat eller ett lagligt betalningsmedel då dess samlarvärde kan skilja resten av marknaden.

Alla internetköp kan betalas direkt online med kreditkort eller via banköverföring med någon av de banker som anges i betalningsalternativen.

Om betalningen ej kan genomföras 15 dagar efter att beställningen lagts, så kommer beställningen att annuleras av MYNTBYRÅN.

Vid köp av abonnemang så kan betalning ske via ett autogiro om ditt konto är baserat i ett land som ingår i SEPA-avtalet.

Om det ekonomiska värdet på de beställda varorna kräver en förbetalning för att erhålla reservationen och förberedningen av beställningen, kommer betalningen att ske på skriftlig begäran från MYNTBYRÅN i förväg. Om betalningen är försenad eller ofullständig, så kommer MYNTBYRÅN att hålla produkterna tills den överenskomna förskottsbetalningen genomförts.

Varje belopp som inte betalas innan det överenskomna förfallodatumet medför räntekostnader till den aktuella lagliga och officiella räntan.

6 : RETURER OCH ÅNGERRÄTT

Kunden kan returnera eller byta ut sin beställning utan någon specifik anledning inom 15 dagar från leveransdatumet.

Kunden uppmanas att kontakta MYNTBYRÅN inom 15 dagar från leveransdatumet via e-post på följande adress: info@myntbyran.se, om kunden begär detta så kommer ett gratis returformulär att skickas ut via e-post för att genomföra returneringen av beställningen.

Kunden är skyldig till att kontrollera skicket på de levererade produkterna direkt efter leveransen ägt rum. Efter att 15 dagar passerat leveransdatumet så anses produkterna vara överensstämande och fria från defekter. Detta innebär alltså att inga reklamationer kommer att accepteras av MYNTBYRÅN efter denna tid.

Returen av en produkt måste skickas tillsammans med fakturan för att kunna identifiera beställningen.

Produkterna måste returneras i ett perfekt skick och i sin originalförpackningen tillsammans med en begäran om återbetalning till följande adress:

MYNTBYRÅN / BUREAU MONNAIE

340 rue des Hortensias

Estal 46130

Frankrike

MYNTBYRÅN kan inte hållas ansvariga för om en retur skickas till en annan adress än den som nämns ovan.

Om kundens retur inte tas emot kan MYNTBYRÅN begära kunden om spårningsnummer, bevis på innehållet av paketet och eventuellt ett kvitto om paketet lämnats in hos ett ombud.

Efter att paketet och den returnerade produkten kontrollerats att den är i perfekt skick, så förbinder sig MYNTBYRÅN att återbetala kunden inom 14 dagar efter att returen mottagits.

En återbetalning i form av ett tillgodo som är giltig under 1 år kan erbjudas till kunden, annars så kommer återbetalningen att göras av MYNTBYRÅN till samma konto som beställningen betalades med. Skulle detta av någon anledning inte vara möjligt, så måste kunden uppge sin bankinformation skriftligt till MYNTBYRÅN för att kunna genomföra en SEPA-överföring.

7 : AVAKTIVERING AV ABONNEMANG

Kunden kan när som helst avbryta sin prenumeration genom att skicka ett e-postmeddelande till info@myntbyran.se

Kunden kan returnera sin senaste leverans om den mottagits av kunden för mindre än 15 dagar sedan.

Vid force majeure eller om tillgängligheten av produkterna inte längre kan garanteras förbehåller sig MYNTBYRÅN rätten sig till att ensidigt avbryta abonnemanget.

8 : IMMATERIELLA RÄTTIGHETER OCH NYTTJANDERÄTT

MYNTBYRÅN och dess logotyp är registrerade varumärken. All användning eller reproduktion är strängt förbjudet.

MYNTBYRÅN är innehavare av alla immateriella rättigheter på webbplatsen och/eller använder upphovsrättsfritt innehåll.

9 : AUTENCITITET

Samlarmynten som levereras av MYNTBYRÅN kontrolleras alltid före försäljning och följer beskrivningen på webbplatsen myntbyran.se

Märk är bilderna inte avtalsenliga, den sålda produkten kan skilja sig både visuellt och kvalitetsmässigt, särskilt på grund av objektets naturliga slitage över tiden, samt dess bevarandesätt, utgivningsåret och dess tillverkning och kan därför inte ge upphov till ett byte eller en återbetalning.

Kunden är ensamt ansvarig för valet av produkter.

MYNTBYRÅN garanterar en överlägsen myntkvalitet om det uppges att myntet ännu inte har cirkulerat.

10 : TREDJEPARTSANSVAR

MYNTBYRÅN är inte på något sätt ansvarig för funktionsstörningar till följd av datorproblem samt för konsekvenserna av tryck-, typografi- eller programmeringsfel eller något fel utanför dess kontroll.

11 : HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

MYNTBYRÅN samlar in den information som kunden kommunicerar för att genomföra och hantera beställningar på webbplatsen.

Kunden har rätt att få tillgång till, korrigera, modifiera och radera personliga uppgifter. Kontakta oss på info@myntbyan.se för att utöva denna rättighet.

Vi uppmanar alla användare av webbplatsen myntbyran.se att läsa avsnittet ”Hantering av personliga uppgifter” längst ner på webbplatsen, samt användningen av cookies.

12 : GODKÄNNANDE AV GENERELLA VILLKOR

Godkännande av de allmänna försäljningsvillkoren är obligatoriskt vid beställning av en vara.

Om de allmänna försäljningsvillkoren inte accepteras kan beställningen tyvärr inte genomföras.

Inget villkor, vare sig de är ett allmänt eller mer specifikt, kan inkluderas på kunden begäran bland våra villkor.

Alla förslag och alla avtal som ingås mellan MYNTBYRÅN och kunden och dess genomförande kommer endast att omfattas av fransk lag.

13 : NYHETSBREV

MYNTBYRÅN skickar sina kunder erbjudanden och produktrekommendationer via e-post. Om kunden inte längre vill mottaga nyhetsbrev, kan detta avslutas genom att skicka ett e-postmeddelande till info@myntbyran.se.

14 : KLAGOMÅL OCH REKLAMATIONER

Eventuella klagomål kan skickas skriftligen till BUREAU MONNAIE, 19/16 rue Henri Dunant, Lille, 59000, Frankrike med en exakt angivelse av anledningen till klagomålet och med ett hänvisande till de almänna villkoren.

Alla klagomål som rör en beställning kan göras via e-post: info@myntbyran.se.

Bli informerad Vi kommer att informera dig när produkten är tillgänglig igen. Vänligen skriv in din e-postadress nedan.

Se om du har tur...

Och kanske vinner du ett gratis mynt!

*Genom att delta i spelet hos Myntbyrån godkänner jag villkoren. Gäller exklusive fraktkostnader. En tur per e-postadress.

Din e-postadress :
Se om du har tur